Lunch: Dubbeldäckare med strömmingsflundror och tomatskivor.
Middag: Paradiskyckling, ris och ananas.
Dessert: Zabaione.
PARADISKYCKLING
4 portioner
1 kyckling
1 1/2 tsk vitlökssalt
1 1/2 tsk mald ingefära
1 dl hönsbuljong
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
1 ägg
1/2 dl maizena
1/2 dl vetemjöl
Sås:
1 1/2 dl farin
1 dl kokosflingor
1 dl cashew- eller jordnötter
3/4 - 1 dl äppelcidervinäger
1 dl hönsbuljong
2 msk chilisås
2 dl ananasbitar i 1/2 dl av sin egen juice
Stycka kycklingen i portionsbitar. Blanda vitlökssalt, ingefära, buljong och apelsinjuice i en skål. Lägg i kycklingbitarna, vänd dem, täck över och låt marinera någon timme i kylskåpet. Vänd några gånger under tiden.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och blanda mjölsorterna på en annan. Vänd kycklingbitarna först i ägg och sedan i mjöl och bryn dem på medelstark värme. Lägg i en ugnssäker form.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. När sockret löst sig, häll såsen över kycklingen och fortsätt tillagningen i 200 grader ca 15 minuter.
Vänd kycklingbitarna, strö över kokos och nötter och tillaga ytterligare 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
ZABAIONE
Vispa 4 - 5 äggulor, 1 dl socker och 2 dl marsalavin eller vitt vin i rostfri bunke. Ställ i kokande vattenbad och vispa massan slät och luftig. Servera genast i varma glas.
Middag: Paradiskyckling, ris och ananas.
Dessert: Zabaione.
PARADISKYCKLING
4 portioner
1 kyckling
1 1/2 tsk vitlökssalt
1 1/2 tsk mald ingefära
1 dl hönsbuljong
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
1 ägg
1/2 dl maizena
1/2 dl vetemjöl
Sås:
1 1/2 dl farin
1 dl kokosflingor
1 dl cashew- eller jordnötter
3/4 - 1 dl äppelcidervinäger
1 dl hönsbuljong
2 msk chilisås
2 dl ananasbitar i 1/2 dl av sin egen juice
Stycka kycklingen i portionsbitar. Blanda vitlökssalt, ingefära, buljong och apelsinjuice i en skål. Lägg i kycklingbitarna, vänd dem, täck över och låt marinera någon timme i kylskåpet. Vänd några gånger under tiden.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och blanda mjölsorterna på en annan. Vänd kycklingbitarna först i ägg och sedan i mjöl och bryn dem på medelstark värme. Lägg i en ugnssäker form.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. När sockret löst sig, häll såsen över kycklingen och fortsätt tillagningen i 200 grader ca 15 minuter.
Vänd kycklingbitarna, strö över kokos och nötter och tillaga ytterligare 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
ZABAIONE
Vispa 4 - 5 äggulor, 1 dl socker och 2 dl marsalavin eller vitt vin i rostfri bunke. Ställ i kokande vattenbad och vispa massan slät och luftig. Servera genast i varma glas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar