KRUSBÄRSCURD
Ca 5 dl
Ca 500 g krusbär
1 - 2 dl vatten
1½ - 2 dl socker
2 ägg
75 g smör eller margarin
Koka krusbär och vatten i en tjockbottnad kastrull ca 10 minuter eller tills krusbären är mjuka. Pressa bären genom en sil för att få bort alla kärnor och skal.
Vispa ihop socker och ägg i en skål och blanda ned krusbärspurén. Ställ skålen över vattenbad och rör om tills krämen tjocknar - det tar ca 15 minuter. Rör ned smöret i små klickar och häll upp curden genom en nätsil på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara kallt.
Ca 5 dl
Ca 500 g krusbär
1 - 2 dl vatten
1½ - 2 dl socker
2 ägg
75 g smör eller margarin
Koka krusbär och vatten i en tjockbottnad kastrull ca 10 minuter eller tills krusbären är mjuka. Pressa bären genom en sil för att få bort alla kärnor och skal.
Vispa ihop socker och ägg i en skål och blanda ned krusbärspurén. Ställ skålen över vattenbad och rör om tills krämen tjocknar - det tar ca 15 minuter. Rör ned smöret i små klickar och häll upp curden genom en nätsil på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar