LAXSCHNITZEL MED CITRONZABAIONE
2 portioner
300 g laxfilé skuren i 2 tunna schnitzlar
salt, citronpeppar
1 tsk rapsolja till halstring
Sås:
1 äggula
1½ msk pressad citron
1 msk vatten
1 krm florsocker
2 tsk fransk senap
1 msk smör eller margarin
2 msk finstrimlad basilika
Garnering:
vattenkrasse
Börja med såsen. Vispa äggula, citronsaft, vatten, florsocker och senap över värme tills det skummar och tjocknar. Låt absolut inte koka. Tillsätt matfett under fortsatt vispning och rör sist ned basilika.
Krydda laxskivorna och halstra hastigt i het oljad panna, högst 1 minut på varje sida.
Servera med kokta grönsaker, t ex sockerärter, sparris, morötter och sticklök.
2 portioner
300 g laxfilé skuren i 2 tunna schnitzlar
salt, citronpeppar
1 tsk rapsolja till halstring
Sås:
1 äggula
1½ msk pressad citron
1 msk vatten
1 krm florsocker
2 tsk fransk senap
1 msk smör eller margarin
2 msk finstrimlad basilika
Garnering:
vattenkrasse
Börja med såsen. Vispa äggula, citronsaft, vatten, florsocker och senap över värme tills det skummar och tjocknar. Låt absolut inte koka. Tillsätt matfett under fortsatt vispning och rör sist ned basilika.
Krydda laxskivorna och halstra hastigt i het oljad panna, högst 1 minut på varje sida.
Servera med kokta grönsaker, t ex sockerärter, sparris, morötter och sticklök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar