torsdag 19 februari 2015

Dinkelcrêpes med dillräkor

DINKELCRÊPES MED DILLRÄKOR

2 portioner

1 dl dinkelsikt
2 dl mjölk
1 ägg + 1 äggvita
½ + ½ msk flytande margarin eller olja
3 msk turkisk yoghurt
1½ msk lättmajonnäs
2 msk hackad dill och gräslök
100 g röd tångkaviar
2 dl skalade räkor, 140 g
salt, vitpeppar
1 näve grovskuren ruccola


Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken. Vispa ned det hela ägget, ½ msk flytande margarin eller olja och resten av mjölken. Vispa äggvitan i en annan skål till ett fast skum och rör ned i smeten strax före gräddning. Grädda 6 små pannkakor i resten av fettet. Vänd upp dem på smörpapper och låt svalna.

Blanda yoghurt, majonnäs, kryddgrönt och tångkaviar. Rör ned räkorna och smaka av med salt och peppar. Lägg litet ruccola på varje pannkaka och fördela räkfyllningen jämnt över. Rulla ihop.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar