CITRONPANNKAKA MED BLÅBÄR OCH SMETANA
24 bitar
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
250 g kesella kvarg, 1%
4 ägg
½ tsk salt
2 msk socker
rivet skal av 1 citron
3 msk smör- och rapsolja
Servering:
4 dl blåbär
2 dl smetana
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och vispa det med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt kvarg, ägg, salt, socker, citronskal och resten av mjölken.
Smörj en långpanna med smör- och rapsolja och häll i pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter tills den stannat och fått fin färg. Låt svalna och skär den i bitar.
Servera med blåbär och toppa med smetana. Sikta över florsocker.
24 bitar
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
250 g kesella kvarg, 1%
4 ägg
½ tsk salt
2 msk socker
rivet skal av 1 citron
3 msk smör- och rapsolja
Servering:
4 dl blåbär
2 dl smetana
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och vispa det med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt kvarg, ägg, salt, socker, citronskal och resten av mjölken.
Smörj en långpanna med smör- och rapsolja och häll i pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter tills den stannat och fått fin färg. Låt svalna och skär den i bitar.
Servera med blåbär och toppa med smetana. Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar