måndag 19 maj 2014

Mustig biffgryta

MUSTIG BIFFGRYTA

En perfekt rätt när du har ont om tid. Den är färdig på några minuter, men smakar som om den puttrat hela dagen.

4 portioner

1 msk margarin eller smör
400 g tunt strimlat nötkött av rostbiff
eller innanlår
1 stor gul lök, skivad
½ burk krossade tomater à 400 g
1 dl köttbuljong från tärning
1 msk chilisås
salt
1/4 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
250 g färska eller djupfrysta gröna bönor


Hetta upp oljan i en stor panna. Lägg i köttet, fräs och rör om ca 4 minuter. Ta upp och lägg köttet på en tallrik. Lägg i löken och fräs tills den fått gyllengul färg. Häll i tomater, buljong, chilisås, salt och peppar. Pressa i vitlök och låt puttra ca 3 minuter. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt de gröna bönorna. Koka ca 5 minuter.

Servera till kokt pasta, gärna med en sallad.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar