MUSTIG BIFFGRYTA
En perfekt rätt när du har ont om tid. Den är färdig på några minuter, men smakar som om den puttrat hela dagen.
4 portioner
1 msk margarin eller smör
400 g tunt strimlat nötkött av rostbiff
eller innanlår
1 stor gul lök, skivad
½ burk krossade tomater à 400 g
1 dl köttbuljong från tärning
1 msk chilisås
salt
1/4 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
250 g färska eller djupfrysta gröna bönor
Hetta upp oljan i en stor panna. Lägg i köttet, fräs och rör om ca 4 minuter. Ta upp och lägg köttet på en tallrik. Lägg i löken och fräs tills den fått gyllengul färg. Häll i tomater, buljong, chilisås, salt och peppar. Pressa i vitlök och låt puttra ca 3 minuter. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt de gröna bönorna. Koka ca 5 minuter.
Servera till kokt pasta, gärna med en sallad.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar