måndag 19 maj 2014

Köttfärssås med champinjoner

KÖTTFÄRSSÅS MED CHAMPINJONER

Servera den goda pastasåsen till t ex grön bandspaghetti. Enkelt och gott.

4 portioner

200 - 250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
400 g nötfärs
2 msk hackad persilja
2 - 3 msk tomatpuré
3/4 - 1 tsk salt
ca 1½ krm svartpeppar
ca ½ tsk basilika
ca 4 dl hönsbuljong

Garnering:
grön hackad paprika
riven parmesanost

Gott att äta till:
Pasta.


Skölj, ansa och skär champinjonerna i skivor. Värm upp matfett i en stekpanna eller gryta. Fräs champinjonerna någon minut och ta upp dem. Tillsätt köttet och bryn det. Lägg i svampen igen. Tillsätt persilja, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Häll över buljong. Låt allt sjuda under lock ca 30 minuter. Smaksätt ev med mer salt, peppar, basilika och tomatpuré.

Garnera med hackad paprika och riven parmesan.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar